Etusivu

Koivuntuhkan historia

Koivuntuhkauute

Kartalin voide

Tanssimalla terveyttä

Vahvista luustoasi

Ruusuvesi

Kuusenpihkavoide

Yrttikurssit kesä/talvi

Poimijakortti

Yrttiteen taikakansi

Hiukset takaisin

Hiuspohjan ongelmiin Argalia shampoo

Reseptien metsästys

 

 

Kansanparannus tuotteen-, reseptin metsästys, Suomesta ja ulkomailta

Palatessani Kiinasta 2008 Helsinkiin, pyysi vieressäni istuneen pariskunnan rouva vilkaisemaan miehensä hiuksia! Katsohan, mieheni kaljuun päälakeen kasvaa jokaisen Kiinassa viettämämme loman aikana 3-4 mm sänki. Jos olisimme siellä pidempään, hänelle varmaan kasvaisi päälaellekin niin pitkä tukka että sitä voisi kammata. Eikös tuo olekin aivan ihmeellinen tuliainen!

Aviomiehen hiustenkasvu on hyvä osoitus siitä mitä yrtti- ja ravintorikas ruoka/juoma saa meissä aikaan. Tein tarkan luettelon miehen päivittäisestä ravinnosta loman aikana. Uskoin että hänen matkan aikana käyttämistään erilaisista yrteistä tai niiden yhdistelmistä löytyy syy hiusten kasvuun. Alkoi kansanparannus reseptien ja pitkän käyttökokemuksen omaavien yrttituotteiden metsästys Suomesta ja ulkomailta!

Kaikkialla Kaukoidässä on pitkä yrttien käytön perinne, ja niiden vaikutuksia on tutkittu laajalti. Mutta erityisen tehokasta villinä kasvavien yrttien ja kasvien tutkiminen on ollut Venäjällä. Tutkimuslaitokset ovat julkaisseet sadoittain tutkimustensa tuloksia, joista ei länsimaissa tiedetä juuri mitään.

Yhteistyössä kansanperinteen yrtti- ja kasvitiedon sekä reseptien etsinnässäni on Venäjällä ja muualla Aasiassa sijaitsevia yliopistoja ja opiskelijoita. Opiskelijoilla on syrjäseuduilla asuvia  iäkkäitä sukulaisia, joilta kysyttäessä löytyy uskomaton määrä tietoa jota ei ole taltioitu. Noilla syrjäseuduilla, kuten Suomessa ennen vanhaan, piti tiettömän taipaleen takana asuvalta tai naapurilta löytyä kodin yrttikaapista, perinnetiedosta, apu moneen vaivaan.

On tehtävä kaikki mahdollinen, tavallisesti hyvin iäkkäiden henkilöiden, jo unohtumassa olevien kansanparannuksen villiyrtti-, kasvitietoon perustuvan tiedon sekä reseptien talteen saamisessa.

Jos Sinulla on ”vanhan kansan tietoa” villiyrtteihin, kasveihin perustuvista kansanparannusresepteistä-, tuotteista Suomesta tai ulkomailta, ota yhteyttä !

Terveisin,

Risto Karste

risto.karste(at)outlook.com 

 

TILAUKSET: risto.karste (at) outlook.com

TIEDUSTELUT: 044-500 7580

Kirjoita tilaukseen: mitä tilaat, kpl, nimesi, osoite ja puh. numero

Pakkaus ja postikulut: 6,90 - Järvenpää © 2008 - 2020